50 stadionverboden

NEC krijgt boete van 15.000 euro voor wangedrag eigen supporters

09 december 2021 14:55 Aangepast: 09 december 2021 15:33
ME rond de wedstrijd. Beeld © Roland Heitink

Voetbalclub NEC uit Nijmegen heeft van de KNVB een boete van 15.000 euro gekregen, waarvan 7500 euro voorwaardelijk, voor het wangedrag van de eigen supporters tijdens de wedstrijd tegen Vitesse op 17 oktober. De KNVB legt de club een proeftijd van twee jaar op.

Tijdens de derby was het heel onrustig in het stadion. Na afloop van de wedstrijd braken rellen uit in het park rond het stadion, waarvoor de politie al 38 mensen heeft opgepakt.

NEC-aanhang ontrolde aan het begin van de wedstrijd twee spandoeken. Op het ene doek stond PURE en een mannetje dat een vuurwapen gericht hield op het andere doek. Daarop stond HAAT, een Vitesse-poppetje, een adelaar en een hert. Het bestuur van NEC verklaarde kort na de wedstrijd al dat deze spandoeken bij de ingang naar de tribunes afgepakt hadden moeten worden, maar dat was niet gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cel- en taakstraffen voor relschoppers NEC-Vitesse: 'Ik wist niet wat me bezielde'

Vijftig stadionverboden

Tijdens de wedstrijd zochten NEC'ers ruzie met de Vitesse-aanhang. Ze probeerden bij de uittribunes te komen en gooiden met voorwerpen. Stewards moesten telkens ingrijpen.

Er zijn al ruim vijftig stadionverboden uitgedeeld aan NEC-aanhangers. De politie heeft woensdag foto's van zestien relschoppers openbaar gemaakt, in de hoop deze mannen te kunnen arresteren. Het is niet bekend of er onder die zestien al arrestaties zijn verricht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore