Ga naar de inhoud
Voetbal

Vitesse gelooft tegen NS Mura in Europese primeur

Na Ajax, PSV, Feyenoord en AZ hoopt Vitesse zich donderdag als vijfde Nederlandse club te verzekeren van een langer verblijf in de Europese clubtoernooien. De Arnhemmers strijden samen met Tottenham Hotspur in groep G van de Conference League voor de tweede plek achter groepswinnaar Stade Rennes.

Vitesse en Tottenham hebben allebei 7 punten. Het onderling resultaat tussen de twee clubs is gelijk, waardoor het doelsaldo de doorslag geeft. Op dit moment is het doelsaldo van Tottenham iets beter (+3 om +1). Vitesse zal tegen Mura snel op zoek gaan naar doelpunten. Een kleine overwinning volstaat als het door het coronavirus geplaagde Tottenham punten verspeelt bij Rennes.

"We voelen aan alles dat er iets speciaals kan gebeuren. Dat gevoel groeit steeds meer, naarmate het duel dichterbij komt", zegt trainer Thomas Letsch. "Natuurlijk hebben we al meer grotere wedstrijden gespeeld. Dit seizoen, maar ook vorig jaar, met bijvoorbeeld de bekerfinale. We hebben ook al diverse records verbroken, maar het zou geweldig zijn om weer iets speciaals neer te zetten. We weten waar het om gaat."

Vitesse slaagde er nog nooit in om Europees te 'overwinteren'.

Bron: ANP