Voetbal

Directeur voetbalzaken Overmars 'nog niet klaar' bij Ajax

08 december 2021 08:52 Aangepast: 08 december 2021 09:05

Ajax heeft woensdag officieel bevestigd dat het contract met directeur voetbalzaken Marc Overmars verlengd wordt tot de zomer van 2026. Het nieuws lekte dinsdag, kort voor het Champions Leagueduel met Sporting, per ongeluk uit toen een filmpje van de media-afdeling op internet verscheen. Algemeen directeur Edwin van der Sar erkende de authenticiteit van het filmpje, maar wilde het nieuws niet bevestigen.

Voor de herbenoeming van Overmars, een formaliteit, moeten de aandeelhouders nog bij elkaar komen in een bijzondere algemene vergadering. Het huidige contract van de oud-international, die sinds 2012 bij Ajax werkzaam is, loopt tot en met november 2024. "Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en haal veel voldoening uit mijn werk. De samenwerking met mijn collega-directieleden is erg goed, net als met de mensen op de Toekomst met wie ik samenwerk op het gebied van scouting, jeugd, transfers en dergelijke. Ik heb het gevoel dat ik voorlopig nog niet klaar ben bij Ajax, dus ik ga hier graag nog door", stelt Overmars in een door de club verspreid bericht.

De raad van commissarissen van Ajax is verheugd met de contractverlenging van de directeur, onder wiens beleid Ajax grote sprongen heeft gemaakt. "De prestaties van de onder zijn verantwoordelijkheid samengestelde A-selectie springen natuurlijk het meest in het oog", stelt president-commissaris Leen Meijaard. "Het team speelt onder leiding van de door Marc aangestelde Erik ten Hag attractief en is succesvol, zowel nationaal als internationaal. Maar wij zien ook de goede ontwikkeling bij andere voetbaltechnische zaken. Met Marc in het directieteam denken wij dat de stijgende lijn die onze ambitieuze club enkele jaren geleden heeft ingezet, verder doorgetrokken kan worden."

Ajax won dinsdag ook het zesde en laatste groepsduel in de Champions League. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff ArenA met 4-2 te sterk voor het Portugese Sporting en overwinteren voor het eerst in de clubhistorie zonder verliespunten in de belangrijkste Europese competitie.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore