Ga naar de inhoud
Tot en met 2026

Video lekt uit: Overmars verlengt contract bij Ajax

Voormalig directeur van Ajax, Marc Overmars. Beeld © ANP

Marc Ovemars heet zijn contract bij Ajax verlengd tot en met 2026. Een video waarmee Ajax zijn contractverlenging zou bevestigen, is uitgelekt.

Overmars is sinds 2012 directeur voetbalzaken van Ajax. Onder zijn leiding vond Ajax weer aansluiting met de Europese subtop. De regerend kampioen verkocht de laatste 9 jaar voor meer dan 600 miljoen euro aan spelers. Daardoor groeide het eigen vermogen van Ajax naar ruim 222 miljoen euro. zo maakte de club afgelopen zomer bekend.

Overmars werd eerder dit seizoen in verband gebracht met Newcastle United, dat met Saudische investeerders de Europese top wil aanvallen.

Voorstander

Het nieuws over Overmars lekte uit doordat er een filmpje van de media-afdeling van Ajax op internet verscheen. "De kwaliteit van de video is uitstekend, dat kun je aan onze media-afdeling wel overlaten. Het is niet via onze kanalen naar buiten gekomen, maar op een of andere manier is het toch gelekt. Of het officieel is? Dat doen we graag zelf", zei algemeen directeur Edwin van der Sar vlak voor de aftrap van het duel met Sporting Portugal in de Champions League bij RTL7.

Van der Sar is een groot voorstander van een langer verblijf van Overmars bij Ajax. "Continuïteit is heel belangrijk binnen een club. Je wil ook graag de sterkhouders langer behouden. Dat is soms lastig door grote clubs uit Europa. We gaan de goede kant op met de club, groeien enorm en zowel financieel als sportief gaat het goed. We kunnen steeds tot een hoger niveau komen."

Bron: ANP