Voetbal

Harde kern Standard roept op tot volledige boycot thuisduels

07 december 2021 10:44

De harde kern van de Belgische voetbalclub Standard Luik heeft de fans van de club opgeroepen voorlopig de thuiswedstrijden te boycotten. Maandag werd bekend dat een deel van het stadion, Sclessin, voorlopig dicht blijft naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen weekend.

De fanatieke aanhang zegt klaar te zijn met het gevoerde beleid bij de in verval geraakte topclub, momenteel dertiende in de Pro League. Algemeen directeur Alexandre Grosjean en voorzitter Bruno Venanzi worden als schuldigen aangewezen. Zondag was rivaal Charleroi met 3-0 te sterk in Luik.

"Dertien jaar al zijn we in eigen huis ongeslagen tegen Charleroi. En zelfs al gaat het niet zo goed met Standard, we hoopten zondag op winst. Maar wat kregen we: een complete vernedering. Vandaag kunnen we niet meer dieper zakken", aldus de harde kern.

Aanhangers van Standard gooiden zondag na de nederlaag vuurwerk, rookbommen en vuurpijlen op het veld. Na een korte onderbreking besloot de scheidsrechter de wedstrijd in de 87e minuut te beëindigen, nadat er wederom vuurwerk was afgestoken. Tientallen fans van de thuisclub betraden daarna het veld. Standard zei de incidenten te betreuren en veroordeelde het gedrag van de supporters in een verklaring op de website. "We kunnen niet tolereren dat een minderheid ver over de schreef gaat en illegale handelingen pleegt in en rond ons stadion", viel er te lezen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore