Voetbal

De Bruyne terug in de basis bij ManCity voor duel met RB Leipzig

06 december 2021 17:24

Voetballer Kevin De Bruyne start in de wedstrijd in de Champions League tegen RB Leipzig voor het eerst sinds een maand in de basis bij Manchester City. De Belgische sterspeler voelde zich volgens trainer Pep Guardiola de afgelopen tijd leeg nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus.

De Bruyne kent tot dusver een moeizaam seizoen met meerdere blessures. De 30-jarige voetballer liep een enkelblessure op met het Belgisch elftal tijdens het EK afgelopen zomer, waardoor hij de start van de competitie miste. Begin november testte hij positief op corona waardoor hij opnieuw meerdere wedstrijden miste. In de wedstrijd tegen Watford van afgelopen zaterdag viel hij halverwege de tweede helft in.

"Kevin was conditioneel weer sterker aan het worden toen hij een terugslag kreeg", zei Guardiola. "Personen die Covid-19 hebben gehad, voelen zich daarna leeg. Stapje voor stapje zal hij meer minuten maken. Morgen staat hij in de basis."

Manchester City is met 12 punten al zeker van de achtste finales in de Champions League. RB Leipzig staat derde met 4 punten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore