Voetbal

Linssen voor het eerst betrokken bij vier goals in één wedstrijd

05 december 2021 19:11 Aangepast: 05 december 2021 20:15

Bryan Linssen heeft zijn reputatie als kopspecialist opnieuw waargemaakt. De 31-jarige spits van Feyenoord scoorde tegen Fortuna Sittard (5-0) twee keer met een kopbal en gaf ook twee assists, waarvan één met zijn hoofd. Voor het eerst in 322 wedstrijden in de Eredivisie was Linssen direct betrokken bij vier doelpunten in één duel, zo zocht databureau Gracenote uit.

"Bij beide hoekschoppen gaf ik stiekem aan: leg die bal maar bij de tweede paal neer", zei de Limburger bij ESPN. "Ik had een kleine jongen tegenover me. Ik ben zelf niet zo groot, maar hij ook niet. Ik had het gevoel dat er voor mij wel wat te halen was. Daarom wilde ik dat die bal bij de tweede paal zou komen." Linssen klopte Deroy Duarte in de lucht bij hoekschoppen van Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes en kopte de 2-0 en 3-0 binnen.

De aanvalsleider van Feyenoord voerde zijn totaal dit seizoen op naar tien doelpunten, waarmee hij nu de topscorer van de Eredivisie is. Zijn teamgenoot Guus Til volgt met negen goals, net als Ajax-spits Sébastien Haller. Niemand scoorde in de laatste vijf seizoenen vaker met het hoofd dan Linssen (negentien keer). Luuk de Jong volgt met zeventien kopgoals.

Linssen kwam vorig jaar na zijn overstap van Vitesse naar Feyenoord moeizaam op gang, maar behield het vertrouwen van de toenmalige trainer Dick Advocaat. De Hagenaar, inmiddels opgevolgd door Arne Slot, haalde Linssen ook vanaf de linkerkant naar de punt van de aanval. "Hij bleef altijd vertrouwen in me houden en daar ben ik hem dankbaar voor. Hij had me ook kunnen afschrijven en je weet nooit waar ik dan naartoe was gegaan", zei Linssen. "Ik ben blij dat ik met Advocaat heb kunnen samenwerken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore