Voetbal

Inzetbaarheid AZ-speler Evjen nog onzeker voor duel met Sparta

03 december 2021 16:00

AZ-trainer Pascal Jansen weet nog niet of hij kan beschikken over Hakon Evjen voor de thuiswedstrijd met Sparta van aanstaande zondag. Aanvaller Jelle Duin, die afgelopen donderdag al ontbrak bij de 2-1-zege op Fortuna Sittard, is er zeker niet bij.

"Het gaat beter met Evjen en hij heeft vandaag individueel getraind", zegt de trainer. "Ik hoop dat hij zaterdag de stap kan maken naar de groep. Van onze medische staf heb ik in ieder geval begrepen dat als dat lukt, we het al rap voor elkaar hebben gekregen. We gaan zien of hij zondag erbij kan zijn."

Van Duin weet Jansen zeker dat hij niet inzetbaar is. Hij ontbrak donderdag al wegens een blessure. "Inhoudelijk kunnen we daar niks over melden, wel is duidelijk dat hij langdurig uitgeschakeld is. Dat is zwaar voor hem. We gaan hem steunen en ervoor zorgen dat hij alle hulp krijgt in zijn herstel."

Yusuf Barasi verving Duin donderdag in de selectie van AZ. Hij maakte als invaller zijn Eredivisie-debuut. "Deze week zou Yusuf sowieso al met ons trainen, maar de kans is nu wel groter dat hij wat langer bij ons blijft."

Jansen verwacht dat de Rotterdammers verdedigend sterk zullen zijn, maar de ploeg van Henk Fraser is volgens de coach ook aanvallend gevaarlijk. "De kwaliteit hebben ze zeker, en ze hebben ook een heel jonge, talentvolle spits", wijst hij op Emanuel Emegha. "Iemand om in de gaten te houden."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore