Voetbal

Atlético Mineiro na 50 jaar weer kampioen van Brazilië

03 december 2021 07:54

Atlético Mineiro heeft voor het eerst in vijftig jaar de landstitel veroverd in Brazilië. De voetbalclub uit Belo Horizonte stelde twee speelrondes voor het einde van de competitie het kampioenschap veilig met een overwinning bij Bahia: 2-3. Atlético Mineiro werd in 1971 voor het eerst kampioen.

De ploeg van trainer Cuca stond in de Arena Fonte Nova in Salvador na 66 minuten met 2-0 achter, maar trok de wedstrijd naar zich toe met drie doelpunten in een tijdsbestek van 5 minuten. Hulk (strafschop) en Keno (twee treffers) scoorden tussen de 73e en 77e minuut en bezorgden Atlético Mineiro daarmee de landstitel. De 35-jarige spits Hulk, die begin dit jaar naar Atlético Mineiro kwam, voert met achttien doelpunten de topscorerslijst in Brazilië aan.

Flamengo, de kampioen van de afgelopen twee jaar, eindigt als tweede in het Campeonato Brasileiro. Flamengo verloor zaterdag de finale van het toernooi om de Copa Libertadores tegen Palmeiras.

Duizenden supporters van Atlético Mineiro gingen in Belo Horizonte de straat op om de eerste landstitel in vijftig jaar te vieren. Ze kunnen volgende week gratis een tatoeage laten zetten om de historische gebeurtenis op hun lichaam te laten vereeuwigen. Een grote sponsor van de club betaalt de tattoos.

"Dit is een magisch jaar", zei trainer Cuca, onder wiens leiding Atlético Mineiro in 2013 al eens de Copa Libertadores won, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League. "Ik kan me voorstellen dat de fans op ons liepen te schelden toen we met 2-0 achter stonden. Maar wat een resultaat, wat een gelukzalig gevoel!" De ploeg van de 58-jarige Cuca kan later deze maand ook nog de Braziliaanse beker winnen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore