Mag niet voetballen in Italië

Eriksen na hartstilstand bij EK weer voorzichtig aan het trainen

02 december 2021 14:24 Aangepast: 02 december 2021 17:09

Christian Eriksen heeft voorzichtig de voetbaltraining hervat. De Deense middenvelder kreeg afgelopen zomer tijdens het EK-duel van zijn land met Finland een hartstilstand. Hij werd op het veld gereanimeerd. Sindsdien leeft Eriksen met een defibrillator die moet voorkomen dat het probleem zich weer voordoet.

De autoriteiten in Italië staan onder deze omstandigheden niet toe dat hij voor zijn club Internazionale uitkomt.

De 29-jarige voetballer woont daarom weer in Denemarken en heeft op de velden van zijn oude club Odense Boldklub (OB) buiten het zicht van belangstellenden getraind.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Razendsnel hulp voor Eriksen, en dus werd angst uiteindelijk opluchting

De club bevestigde de rentree van Eriksen op het trainingsveld. "Hij heeft ons benaderd en traint nu voor zichzelf. Het is voor hem bekend terrein en hij woont hier bovendien om de hoek", aldus een woordvoerder, die niet kon zeggen wanneer de voetballer met zijn trainingsactiviteiten was begonnen.

Oud-Ajacied

Eriksen voetbalde bij Odense tot hij in 2008 overstapte naar Ajax. In 2013 nam Tottenham Hotspur hem over, zes jaar later tekende hij een contract bij Internazionale. Die club is bereid Eriksen te laten vertrekken omdat in Italië profvoetbal met zijn medische achtergrond niet wordt toegestaan. In onder meer Nederland mag dat wel. Ajacied Daley Blind voetbalt met een inwendige defibrillator.

Bekijk ook: Ploeggenoten spreken Eriksen: 'Dankbaar dat hij nog leeft'

Afgelopen zomer werd Christian Eriksen tijdens het EK-duel met Finland getroffen door een hartstilstand en moest op het veld gereanimeerd worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore