Voetbal

AZ wil zich in winterstop versterken met aanvaller

01 december 2021 16:05

AZ wil zich de komende transferperiode versterken met een aanvaller. Dat zei trainer Pascal Jansen woensdag in zijn vooruitblik op het competitieduel van donderdag met Fortuna Sittard.

AZ staat voorlopig teleurstellend twaalfde met 17 punten. "Dat komt door een combinatie van dingen", aldus Jansen. "Een klein deel komt doordat er jongens zijn vertrokken, maar dat kunnen we nu niet meer beïnvloeden. Verder hebben we een reeks gehad waarin het op ongelukkige wijze onze kant niet op viel. Maar we missen soms ook stootkracht voorin. We zijn daarom aan het kijken hoe en of we onszelf kunnen versterken. Dat doen we altijd en we concluderen dat we in het rendement nog achterblijven. Dan is het logisch dat we met elkaar kijken hoe we dat kunnen versterken en verbeteren."

De Alkmaarders scoorden in dertien duels 23 keer. De laatste drie wedstrijden maakte de ploeg van Jansen slechts één treffer.

Aanvaller Hakon Evjen liep vorige week in de Conference League-wedstrijd tegen FK Jablonec een blessure op en is er tegen Fortuna nog niet bij. Jansen: "Het gaat beter met hem dan gedacht. Hopelijk is hij er komend weekend weer bij."

Fortuna Sittard verloor de laatste vier competitiewedstrijden en staat voorlaatste.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore