Voetbal

Klopp: lastig voor Van Dijk om niet aan blessure te denken

30 november 2021 17:46

Liverpool-trainer Jürgen Klopp denkt dat het woensdag in de uitwedstrijd tegen Everton voor Virgil van Dijk lastig is om niet terug te denken aan de zware kruisbandblessure die hij ruim een jaar geleden opliep. Van Dijk keert terug in het stadion waar hij in oktober vorig jaar hard in aanraking kwam met de onbesuisde doelman Jordan Pickford. Van Dijk stond een klein jaar aan de kant en miste onder meer het Europees kampioenschap met Oranje.

"We zijn mensen. Het is waarschijnlijk moeilijk om zoiets te vergeten en te negeren natuurlijk", aldus Klopp. "Het is wel zo dat Virgil zeer ervaren is. Sinds hij terug is, heeft hij natuurlijk al weer veel dingen doorgemaakt. Hij moet volledig vrij zijn van alle dingen die hij in zijn hoofd zou kunnen hebben vanwege kwesties uit het verleden. Het enige verschil met voorgaande wedstrijden is nu wel dat het in het stadion is waar hij zijn blessure heeft opgelopen. Verder is het wel gewoon een voetbalwedstrijd, wel een speciale natuurlijk, een derby. We weten wat onze supporters willen en we proberen hun dromen en wensen te vervullen."

Everton won eind september voor het laatst een wedstrijd. Trainer Rafael Benitez staat door de reeks van zeven duels zonder zege onder druk.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore