Voetbal

Talent Pedri van Barcelona wint ook Kopa Trofee

29 november 2021 21:09

Ajacied Ryan Gravenberch (19) heeft naast de Kopa Trofee gegrepen. Hij was bij het gala van de Gouden Bal in Parijs één van de tien kanshebbers op de onderscheiding voor het grootste talent in het afgelopen jaar. De prijs ging echter naar de 19-jarige Pedri, de veelbelovende middenvelder van FC Barcelona.

Pedri werd vorige week maandag ook al uitgeroepen tot het grootste talent in Europa. Hij won de jaarlijkse Golden Boy-verkiezing van de Italiaanse krant Tuttosport.

Voor de Kopa Trofee komen spelers in aanmerking die op 31 december jonger zijn dan 21 jaar. Matthijs de Ligt nam in 2019 deze trofee in ontvangst. Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt vanwege de coronapandemie. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) was in 2018 de eerste winnaar van de Kopa Trofee.

Pedri beleefde afgelopen seizoen onder de inmiddels ontslagen trainer Ronald Koeman zijn grote doorbraak bij Barcelona. De middenvelder, overgekomen van Las Palmas, veroverde vrijwel direct een basisplaats in de hoofdmacht van Barcelona. Pedri werd ook Spaans international en vertegenwoordigde zijn land afgelopen zomer op zowel het EK als de Olympische Spelen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore