Voetbal

Eerste basisplaats voetbalster Casparij in Oranje

27 november 2021 10:59

Voetbalster Kerstin Casparij staat voor het eerst in de basis bij Oranje. De 21-jarige verdedigster van FC Twente heeft van bondscoach Mark Parsons een basisplaats gekregen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Dat duel in Ostrava zou eigenlijk vrijdagavond worden gespeeld, maar kon toen niet doorgaan omdat het veld was ondergesneeuwd.

De Tsjechen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag alle sneeuw van het veld gekregen. Om 12.00 uur kan alsnog worden afgetrapt in het Mestsky-stadion.

Casparij debuteerde eind vorige maand in de met 8-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Cyprus als invalster in de nationale ploeg en mocht daarna ook tegen Belarus invallen. In en tegen Tsjechië staat het talent voor het eerst in de basis.

Parsons mist vanwege blessures onder anderen de vaste krachten Lieke Martens, Jackie Groenen, Aniek Nouwen en Sisca Folkertsma. Spits Vivianne Miedema vormt de voorhoede met Lineth Beerensteyn en Victoria Pelova, Jill Roord speelt op het middenveld.

Over twee dagen speelt de regerend Europees kampioen in Den Haag een oefeninterland tegen Japan. Dat duel gaat ondanks het aangepaste programma gewoon door, aldus de KNVB.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore