Ga naar de inhoud
Voetbal

SC Cambuur met clubrecord naar fraaie vierde plaats in Eredivisie

SC Cambuur heeft bij NEC de vierde opeenvolgende overwinning in de Eredivisie behaald. De Friese smaakmaker zegevierde in Nijmegen met 3-2. Nooit eerder won de ploeg uit Leeuwarden in de Eredivisie vier duels op rij. SC Cambuur klom op de ranglijst naar de fraaie vierde plek. NEC bleef voorlopig achtste.

Het duel tussen de twee gepromoveerde clubs was zeer vermakelijk. Beide ploegen streden met open vizier, speelden vol op de winst en maakten in verdedigend opzicht nogal veel fouten. Daardoor viel er voor de tv-kijkers genoeg te beleven.

SC Cambuur kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Jamie Jacobs, die een fraaie aanval doeltreffend afrondde (0-1). Met vijf goals en vier assists is de middenvelder voorlopig de waardevolste speler van de Friese ploeg.

Kopbal

Namens NEC zorgde Edgar Barreto met een mooie kopbal uit een hoekschop van Lasse Schöne voor de gelijkmaker (1-1). De 37-jarige middenvelder scoorde in 2007 voor de laatste keer in de Eredivisie. Met een tussenperiode van 5375 dagen heeft hij nu dat record in handen.

Dankzij een treffer van Ali Akman, die een fout bij Erik Schouten subtiel afstrafte, ging NEC met een voorsprong de rust in (2-1). Na de pauze toonde SC Cambuur zich scherp bij rebounds afkomstig van doelman Mattijs Branderhorst. Eerst sloeg Roberts Uldrikis toe (2-2) en daarna reageerde ook Alex Bangura attent (2-3). Met het nodige kunst- en vliegwerk wist SC Cambuur de voorsprong tot het eindsignaal vast te houden.

Bron: ANP