Voetbal

FC Volendam wint van Den Bosch, Jong Ajax naar derde plek

26 november 2021 22:11

Koploper FC Volendam heeft in de eerste divisie de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch overtuigend gewonnen: 3-0. De Volendammers hielden daardoor 3 punten voorsprong op Excelsior, dat thuis met moeite Jong FC Utrecht versloeg (2-1).

Robert Mühren nam twee Volendamse doelpunten voor zijn rekening en ook de Italiaan Gaetano Oristanio kwam tot scoren voor de ploeg van trainer Wim Jonk. Mühren loopt nu één-op-één: in zeventien duels kwam hij tot zeventien treffers.

Excelsior keek bij rust nog tegen een achterstand aan. Thijs Dallinga maakte kort na rust gelijk, waarna Marouan Azarkan de Rotterdammers vlak voor tijd met een kopbal behoedde voor puntenverlies. Topscorer Dallinga ging kort voor het laatste fluitsignaal geblesseerd naar de kant.

Opmars

Jong Ajax gaf de opmars een vervolg met een 3-1-zege in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Namens Jong Ajax scoorden Naci Ünüvar en invallers Christian Rasmussen en Ar'Jany Martha. De Amsterdammers, die sinds 1 oktober niet meer verloren, stegen daardoor naar de derde plek. Jong Ajax staat onder leiding van John Heitinga.

Sem Steijn had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de 5-1-zege van ADO Den Haag op FC Dordrecht. ADO staat zesde, Dordrecht laatste.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore