Groepswinst

Feyenoord speelt gelijk tegen Slavia en overwintert in Europa

25 november 2021 20:48 Aangepast: 25 november 2021 21:36

Feyenoord overwintert voor het eerst in zeven jaar in Europa. De club knokte zich met tien man tijdens de uitwedstrijd tegen Slavia Praag in de Conference League naar een gelijkspel (2-2). Wie anders dan de ingevallen Cyriel Dessers, ook al de maker van de 1-1, stelde de groepswinst in blessuretijd veilig.

Dessers was eerder dit seizoen als invaller al belangrijk in de slotfase van duels met Sparta, Union Berlin en AZ. Feyenoord is met de groepswinst zeker van een plaats in de achtste finales van de Conference League, die in maart worden afgewerkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Feyenoord zonder keeper Bijlow naar Praag na positieve coronatest

Peter Olayinka schoot Slavia in de 12de minuut op voorsprong, na een misverstand tussen doelman Ofir Marciano, de vervanger van de positief op corona geteste Justin Bijlow, en Tyrell Malacia. De voor de aangeslagen Bryan Linssen ingevallen Cyriel Dessers tekende in de 31ste minuut voor de gelijkmaker (1-1).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vitesse kan na gelijkspel bij Rennes eerste plaats vergeten

Rode kaart

Feyenoord speelde vanaf de 37ste minuut met tien man. Guus Til kreeg eerst nog een gele kaart voor een forse tackle op Nicolae Stanclu, maar de Finse scheidsrechter Mattias Gestranius trok op advies van een van zijn assistenten alsnog rood.

Invaller Jan Kuchta schoot Slavia in de 66ste minuut naar 2-1, na weer een fout van doelman Marciano. Feyenoord leek geslagen, totdat Dessers in blessuretijd opnieuw toesloeg.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore