Voetbal

Manchester United lijkt voor Duitse trainer Rangnick te kiezen

25 november 2021 17:05

Ralf Rangnick lijkt de nieuwe trainer van Manchester United te gaan worden. Volgens Engelse media tekent de 63-jarige Duitser een contract tot het einde van het seizoen. Hij is nu nog, in een andere rol, werkzaam bij Lokomotiv Moskou.

De Russische werkgever van Rangnick moet nog wel toestemming geven voor de overgang, maar volgens ingewijden verwacht Manchester United niet dat dit problemen gaat opleveren. Na dit seizoen zou de Duitser nog twee jaar in een andere rol bij de Engelse topclub actief blijven.

Rangnick is vermoedelijk komend weekeinde nog niet van de partij bij het duel met Chelsea, omdat alle formaliteiten dan nog niet zijn afgerond. Hij wordt de opvolger van de onlangs ontslagen Noor Ole Gunnar Solskjaer.

Voor de invulling van de functie van hoofdcoach voor de langere termijn heeft Manchester United vermoedelijk een trainer op het oog die nu nog niet beschikbaar is. Daarbij wordt vooral de naam van de Argentijn Mauricio Pochettino genoemd, nu nog actief bij Paris Saint-Germain.

Bij Manchester United speelt onder anderen Donny van de Beek.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore