Voetbal

Huiszoeking bij voetbalclub FC Porto in onderzoek naar fraude

23 november 2021 08:22

De Portugese voetbalclub FC Porto heeft in het kader van een onderzoek naar belastingfraude en witwassen bezoek gehad van opsporingsambtenaren. De onderzoekers doorzochten de faciliteiten van de koploper van de nationale competitie en namen documenten in beslag.

De Portugese justitie doorzocht in totaal 33 huizen en gebouwen in Porto en Lissabon. Het onderzoek is gericht op voetbaltransfers in de afgelopen vier jaar. Via tussenpersonen zou daarmee voor 20 miljoen euro aan geld zijn verduisterd. FC Porto zegt mee te werken aan het onderzoek.

De ploeg van trainer Sérgio Conceição speelt woensdag in de Champions League op Anfield tegen Liverpool. De Engelsen zijn met 12 punten uit vier duels al zeker van de groepswinst; Porto (5 punten), Atlético Madrid (4) en AC Milan (1) strijden om de tweede plek.

Afgelopen zomer werd voorzitter Luis Filipe Vieira van Benfica gearresteerd als verdachte in een onderzoek naar belastingfraude en witwassen. De 72-jarige Vieira, sinds 2003 voorzitter van Benfica, legde zijn functie bij de club uit Lissabon neer.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore