Individuele prijs

Lieke Martens wint Golden Woman Award: beste voetbalster van Europa

22 november 2021 13:56 Aangepast: 22 november 2021 13:57
Beeld © ANP

Lieke Martens is door de Italiaanse sportkrant Tuttosport uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa. De aanvalster van FC Barcelona en Oranje ontvangt op 13 december in Turijn de zogeheten Golden Woman-award.

De 28-jarige Limburgse veroverde afgelopen seizoen met Barcelona alle prijzen: de 'dubbel' in Spanje en de eindzege in de Champions League.

Jennifer Hermoso Jennifer Hermoso

In de verkiezing van Tuttosport kreeg Martens van de juryleden meer stemmen dan haar Spaanse teamgenote Jennifer Hermoso.

De Deense Pernille Harder (Chelsea) eindigde als derde.

Pernille Harder (Chelsea) Pernille Harder (Chelsea)

Martens werd in 2017 na haar glansrol op het door Nederland gewonnen EK in eigen land door zowel de Europese bond UEFA als de mondiale federatie FIFA uitgeroepen tot voetbalster van het jaar. De linksbuiten maakt dit jaar ook nog kans op de Gouden Bal. Martens behoort net als Vivianne Miedema (Arsenal) tot de twintig genomineerde voetbalsters voor de prijs van het magazine France Football.

Pedri grootste talent

De Golden Woman-award maakt deel uit van de voetbalprijzen die Tuttosport jaarlijks toekent. De meest bekende daarvan, de Golden Boy-award voor het grootste talent van Europa, ging naar de Spaanse middenvelder Pedri van FC Barcelona. De Poolse topschutter Robert Lewandowski van Bayern München kreeg de prijs bij de mannen. Karl-Heinz Rummenigge, tot voor kort bestuursvoorzitter van Bayern, werd geëerd met een oeuvreprijs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore