Voetbal

Tweede en derde divisies willen ook zonder fans voetballen

17 november 2021 14:15 Aangepast: 17 november 2021 14:25

De Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies (CVTD) wil de komende weken ondanks de afwezigheid van toeschouwers blijven voetballen. "Er is namelijk geen zekerheid dat er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld", laat de belangengroep van de verenigingen die uitkomen op de twee hoogste niveaus van het amateurvoetbal na overleg met de KNVB weten. "De druk op de tweede seizoenshelft zou door wedstrijden uit te stellen dermate groot worden, dat er vaker doordeweeks gespeeld moet worden. En dat is niet wenselijk voor spelers en publiek."

De KNVB voerde afgelopen dagen overleg met de CVTD. De nationale voetbalbond had signalen gekregen van teams die wilden dat de competitie zou worden opgeschort vanwege de nieuwste coronamaatregelen, die tot 4 december geen publiek bij sportwedstrijden toestaan. De KNVB en CVTD zijn tot de conclusie gekomen dat er alles aan moet worden gedaan om de competitie tot een goed einde te brengen. Daarom wordt er de komende weken ook zonder publiek gevoetbald.

De KNVB staat al sinds de uitbraak van het coronavirus op het standpunt dat er moet worden gevoetbald als de overheid dat toestaat. "Sporten is gezond en als je dit niet doet terwijl het wel mag, dan geven we een slecht signaal af naar de overheid en de samenleving", stelt de bond.

Uitstel

De KNVB heeft verder besloten dat de afgelaste wedstrijden van de afgelopen weken waar mogelijk midweeks worden ingehaald, binnen de gebruikelijke termijn van 17 dagen. Voor het uitstellen van derby’s wordt uitsluitend het veiligheidsadvies van de lokale overheid gevolgd. De KNVB beseft dat ook de clubs uit de tweede en derde divisies veel inkomsten mislopen nu toeschouwers tot minimaal 4 december niet welkom zijn. De bond is met het kabinet in overleg over een compensatieregeling die ook voor amateurverenigingen is bedoeld.

Veel wedstrijden in het amateurvoetbal zijn de afgelopen weken uitgesteld vanwege coronabesmettingen bij verschillende teams. De KNVB gaat bekijken of er met nieuwe regels kan worden voorkomen dat nog meer wedstrijden om deze reden worden afgelast.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore