Voetbal

Doelman Krul krijgt Smith als trainer bij Norwich City

15 november 2021 09:40

Doelman Tim Krul krijgt bij Norwich City de Engelsman Dean Smith als nieuwe trainer. De 50-jarige Smith werd een week geleden ontslagen bij Aston Villa, maar blijft bij Norwich actief in de Premier League. Hij ondertekende een contract tot de zomer van 2024 bij de ploeg van Krul.

Met 5 punten uit elf wedstrijden staat Norwich City onderaan in de Engelse topcompetitie. De ploeg boekte vlak voor de interlandperiode bij Brentford de eerste zege van het seizoen (1-2). Desondanks werd de Duitse trainer Daniel Farke enkele uren later ontslagen.

Als opvolger kwam Norwich City uit bij Smith, die sinds oktober 2018 bij Aston Villa werkte. Onder zijn leiding promoveerde de club van Anwar El Ghazi naar de Premier League. Aston Villa bereikte vorig jaar de finale van de League Cup, waarin Manchester City te sterk was (1-2). Smith moest onlangs vertrekken vanwege een tegenvallende start van het seizoen, met 10 punten uit elf wedstrijden. Aston Villa stelde Steven Gerrard aan als opvolger.

"De afgelopen zeven dagen waren een soort wervelwind, maar ik ben heel blij dat ik bij Norwich City weer terug ben in de Premier League", aldus Smith.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore