Ga naar de inhoud
Voetbal

KNVB maakt ondanks corona winst, ledenaantal neemt af

De KNVB heeft afgelopen seizoen ondanks de gevolgen van het coronavirus winst gemaakt. Uit het jaarverslag blijkt dat de Nederlandse voetbalbond is uitgekomen op een positief resultaat van 4,3 miljoen euro. Een jaar eerder draaide de KNVB bijna 7 miljoen euro verlies.

In totaal liep de bond afgelopen seizoen door de coronacrisis naar eigen zeggen 20 miljoen euro aan inkomsten mis. Via kostenbesparingen en de NOW-regeling van de overheid werd het grootste deel van dit omzetverlies opgevangen. De bond ontving vorig jaar bovendien een afkoopsom van FC Barcelona voor het vertrek van bondscoach Ronald Koeman en verdiende ook geld aan het EK van afgelopen zomer, wat leidde tot een positief eindresultaat.

De KNVB vreesde dat het ledenaantal fors zou afnemen, omdat als gevolg van de coronamaatregelen de amateurcompetities vorig seizoen maandenlang stil hebben gelegen. De afname valt volgens de bond echter mee: van bijna 1,18 miljoen naar bijna 1,16 miljoen leden. Twee jaar geleden telde de KNVB 1,2 miljoen leden.

Bron: ANP