Voetbal

Clubs uit Keuken Kampioen Divisie wachten af: wel of geen publiek

12 november 2021 10:20

De voetbalclubs uit de Keuken Kampioen Divisie wachten in spanning af: mogen ze dit weekeinde wel of geen publiek ontvangen? Het lijkt erop dat het kabinet de stadions met ingang van zaterdagavond 19.00 uur weer enkele weken wil sluiten voor bezoekers, ter bestrijding van het coronavirus. Dat zou betekenen dat FC Eindhoven vlak daarvoor nog mét publiek in het Jan Louwers-stadion kan spelen tegen FC Dordrecht.

Het duel in Eindhoven begint om 16.30 uur. "Een tijdstip dat niet zo in trek is bij de supporters", zegt een woordvoerder van FC Eindhoven. "Het belooft niet heel druk te worden. We hebben vooralsnog 1800 tot 1900 kaarten verkocht. Maar wie weet volgt nu ineens een stormloop omdat het mogelijk voorlopig de laatste wedstrijd met publiek is. We wachten af wat de besluitvorming wordt."

Zondag staan in de Keuken Kampioen Divisie drie wedstrijden op het programma. De Graafschap - Telstar is om 14.30 uur de eerste. De 'Superboeren' hebben al bijna 10.000 kaarten verkocht voor het duel op De Vijverberg. "Intern praten we al over wat de mogelijke consequenties van de nieuwe maatregelen zijn", aldus een woordvoerder van De Graafschap. "Maar we wachten eerst het officiële standpunt van de overheid en de KNVB af. Het is even spannend nu."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore