Na ruim vier jaar

Familie Nouri bereikt akkoord met Ajax over schadevergoeding

07 november 2021 13:49 Aangepast: 07 november 2021 13:54
Abdelhak Nouri Beeld © ANP

Ruim vier jaar nadat Abdelhak Nouri werd getroffen door een hartstilstand heeft de familie een overeenstemming bereikt met Ajax over de schadevergoeding. Dat bevestigen bronnen aan RTL Nieuws, na berichtgeving van de NOS. Dit betekent ook dat er geen arbitragezaak komt.

Nouri zakte ruim 4 jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar en liep zwaar hersenletsel op. De behandeling op het veld in Oostenrijk zou niet adequaat zijn geweest. Ajax erkende een jaar later alle aansprakelijkheid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax erkent volledige aansprakelijkheid voor hersenschade Nouri

Het werd het begin van een slepende kwestie, waarbij de familie van Nouri en Ajax geen overeenstemming konden bereiken over de te betalen schadevergoeding door Ajax. De familie diende daarop een arbitragezaak in bij de KNVB, maar die lijkt nu van de baan.    

Het zou gaan om kosten van verzorging, immateriële schade en verlies van verdienvermogen. De overeenkomst hierover is nog niet helemaal rond, want volgens bronnen zijn er nog geen handtekeningen gezet. Ook is er nog niks bekend gemaakt over de hoogte van het bedrag dat de familie ontvangt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Broer: 'Nouri is wakker, hij communiceert met zijn wenkbrauwen'

Lage staat van bewustzijn

Over de huidige toestand van Abdelhak Nouri is weinig bekend. Advocaat Khalid Kasem zei eerder dit jaar namens de familie: "Hij is bij, maar in een lage staat van bewustzijn, zoals dat heet. Omringd door zijn naasten. Maar zeker door corona is die kring heel klein." Verder zei hij dat zijn situatie stabiel is en het naar omstandigheden aardig gaat. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore