Ga naar de inhoud
Voetbal

KNVB: gestaakte wedstrijd in Maastricht heel erg vervelend

Voetbalbond KNVB vindt het "heel erg vervelend" dat de Limburgse derby in de Keuken Kampioen Divisie tussen MVV Maastricht en Roda JC gestaakt moest worden. "Maar de KNVB staat achter de beslissing van de burgemeester", meldt de bond in een korte reactie.

Scheidsrechter Joey Kooij besloot enkele minuten voor rust om de spelers naar de kleedkamers te sturen nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. De mobiele eenheid moest vervolgens ingrijpen toen supporters het veld van De Geusselt op kwamen. De ME greep ook langs het veld in en daarbij vielen heel wat klappen.

"De lokale driehoek heeft besloten de wedstrijd definitief te staken nadat de scheidsrechter de teams al naar binnen had gehaald vanwege aanhoudende supportersongeregeldheden", aldus de KNVB. "Uiteraard vinden wij het heel erg vervelend dat deze stap noodzakelijk was. Wij wachten nu de meldingsformulieren af en die zullen worden voorgelegd aan de aanklager. Vervolgens wordt ook gekeken wat er met het resterende gedeelte van de wedstrijd gebeurt." Bij de beladen derby in De Geusselt was nog niet gescoord (0-0).

De afgelopen weken hebben al heel wat incidenten in en om de voetbalstadions plaatsgevonden. Meerdere wedstrijden moesten tijdelijk stilgelegd worden vanwege ongeregeldheden op de tribunes. Het is voor het eerst dit seizoen dat een wedstrijd werd gestaakt. De aanklager betaald voetbal, die zich buigt over excessen, heeft het druk. Hij heeft momenteel ook onderzoeken lopen naar omstreden spandoeken bij NEC en Ajax.

Bron: ANP