Streekderby

ME moet het veld op bij MVV - Roda JC, duel definitief gestaakt

29 oktober 2021 21:51 Aangepast: 29 oktober 2021 23:00
Politie bij het stadion Beeld © Orange Media

De voetbalwedstrijd MVV - Roda JC in de eerste divisie is gestaakt vanwege aanhoudende ongeregeldheden op de tribunes. De wedstrijd werd vlak voor rust stilgelegd. Toen na een half uur de gemoederen nog steeds niet bedaard waren, werd besloten de wedstrijd definitief te staken.

Scheidsrechter Joey Kooij besloot naar de kleedkamers te sturen omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Vervolgens moest de ME eraan te pas komen om supporters van het veld te halen. 

Een verslaggever van de Limburgse omroep L1 zat op dat moment op de tribune:

De wedstrijd tussen de twee Zuid-Limburgse ploegen geldt altijd als een risicoduel. Vier jaar geleden liep het al eens compleet uit de hand bij de derby toen beide ploegen speelden voor een plek in de eredivisie.  

'Ik voel me niet veilig meer'

Trainer Jurgen Streppel van Roda JC sprak van een terechte beslissing. "Dit gaat nergens meer over. Ik snap niet meer wat er de afgelopen weken in het betaald voetbal gebeurt, kennelijk is men gek aan het worden", aldus de trainer bij ESPN, verwijzend naar meerdere incidenten bij uiteenlopende wedstrijden. "Ik voel me niet veilig meer en ik ben wel verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn spelers."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zes arrestaties rond beladen duel MVV-Roda

Streppel: "Wij als spelers en trainers gaan goed met elkaar om. De scheidsrechter floot goed, eigenlijk was er niets aan de hand. Toch ging het helemaal mis. Dit is absurd."

'Niets met voetbal te maken'

Coach Klaas Wels van MVV sloot zich daarbij aan. "Onderlinge rivaliteit is goed, dat hoort bij voetbal. Maar het moet wel binnen de perken blijven. Dat was hier niet het geval. Met fakkels naar elkaar gooien heeft niets meer met voetbal te maken."

Vooralsnog heeft de politie geen aanhoudingen verricht in Maastricht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore