Voetbal

Spaanse krant: Barcelona al rond met Xavi als opvolger Koeman

28 oktober 2021 11:41

Xavi Hernández gaat de ontslagen Ronald Koeman volgens de Spaanse sportkrant Sport opvolgen als hoofdtrainer van FC Barcelona. Het Catalaanse medium meldt dat Barcelona al een akkoord heeft bereikt met de 41-jarige oud-speler over een terugkeer naar Camp Nou. Xavi is nu trainer van Al Sadd in Qatar, maar zou daar een gelimiteerde afkoopsom van 1 miljoen euro in zijn contract hebben staan.

De clubleiding van Barcelona besloot woensdagavond na de nederlaag bij Rayo Vallecano (1-0) om Koeman te ontslaan. Volgens de krant El País kost dat de club zo'n 12 miljoen euro.

Xavi zou onder anderen zijn broer Óscar en Sergio Alegre meenemen als assistenten. Dat heeft vermoedelijk gevolgen voor Alfred Schreuder en Henrik Larsson, de assistenten van Koeman. Zij moeten dan mogelijk ook vertrekken. Barcelona heeft daar nog niets over gemeld.

In Spaanse media worden ook Ajax-trainer Erik ten Hag, Roberto Martínez, Marcelo Gallardo en Joachim Löw genoemd als mogelijke opvolgers van Koeman, maar oud-speler Xavi springt erbovenuit. Hij zou al wekenlang in gesprek zijn met de Catalaanse clubleiding.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore