Voetbal

Feyenoord krijgt extra kaarten voor beladen wedstrijd in Berlijn

28 oktober 2021 11:50

Feyenoord heeft extra kaarten gekregen voor de uitwedstrijd van volgende week donderdag in de Conference League tegen 1. FC Union Berlin. De Rotterdamse club kreeg nog eens 2300 tickets, waardoor nu ruim 5000 supporters welkom zijn in het Olympiastadion in de Duitse hoofdstad Berlijn. De extra toegangskaarten gaan donderdag in de verkoop, in eerste instantie voor de zogeheten uitkaarthouders.

Het is een beladen wedstrijd, vooral vanwege de ongeregeldheden van vorige week in Rotterdam rond Feyenoord - Union Berlin. De avond voor het duel vielen hooligans een horecagelegenheid aan waar de clubleiding van Union Berlin zat. Ze gooiden met stoelen en glas naar onder anderen de voorzitter en een bestuurslid van de Duitse club. De politie hield rond de wedstrijd 75 mensen aan, waaronder een groep van bijna zestig Union-fans die in de wijk Lombardijen uit zou zijn geweest op een confrontatie met supporters van Feyenoord.

De Duitse politie heeft nog niets losgelaten over de veiligheidsmaatregelen rond het Europese bekerduel. Feyenoord zegt dat er op allerlei niveaus overleg is tussen Rotterdam en Berlijn; tussen de clubs, de politiekorpsen en de supporters.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore