Voetbal

Real-trainer Ancelotti: Koeman heeft alles gegeven wat hij kon

28 oktober 2021 08:03

Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid leeft mee met Ronald Koeman, de coach van FC Barcelona die woensdagavond na de nederlaag bij Rayo Vallecano (1-0) werd ontslagen. "Koeman heeft alles gegeven wat hij kon", zei de Italiaan, die zondag met Real de Clásico tegen Barcelona in Camp Nou won (1-2).

Voor de aftrap hadden Koeman en Ancelotti toen een vriendschappelijk onderonsje langs de lijn. De twee toptrainers kennen elkaar al geruime tijd. Ze werkten in het verleden beiden bij de Engelse club Everton.

"Ik ben in mijn carrière al vaak ontslagen", zei Ancelotti na het gelijkspel van Real Madrid tegen Osasuna (0-0). "En ik ben er nog steeds, levend en gelukkig. Het hoort bij dit werk dat je ontslagen kan worden. Zolang je trainer van een club bent, moet je alles geven. En als je dan toch ontslagen wordt, moet je weer verder met de wetenschap dat je alles hebt gegeven. Koeman kan dat doen."

Real Madrid heeft na tien competitieduels 21 punten en gaat daarmee aan kop in La Liga. Ook Sevilla, Real Betis en Real Sociedad staan op 21 punten. Barcelona neemt met 15 punten de negende plaats in.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore