Ruiten ingegooid

Algemeen directeur Mark Koevermans stapt op bij Feyenoord na bedreigingen

27 oktober 2021 09:05 Aangepast: 27 oktober 2021 09:47
Mark Koevermans, voormalig directeur bij Feyenoord. Beeld © ANP

Oud-proftennisser Mark Koevermans stopt als algemeen directeur van Feyenoord. De Rotterdamse club meldt dat Koevermans na een reeks incidenten niet langer het gevoel heeft goed te kunnen functioneren en beslissingen te kunnen nemen. Bij Koevermans werden in september 's nachts de ruiten ingegooid.

Ook werd zijn voordeur beklad, er werd met graffiti de letters RJK op de deur geschreven, een afkorting voor Rotterdam Jongeren Kern, een groep jonge Feyenoord-aanhangers.

'Geen fijne dag'

In een persbericht laat Koevermans weten: "Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart. Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging", zei Koevermans.

"Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij. Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen."

Intimidatie

Koevermans zou eerder dit jaar ook al thuis zijn lastiggevallen, toen door boze Feyenoord-supporters, uit onvrede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Ook bij de architect van Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling waar het nieuwe stadion onderdeel van is, kwamen fans op intimiderende wijze langs.

Later vandaag volgt een persconferentie over het vertrek van Koevermans.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruiten ingegooid bij Feyenoord-directeur Koevermans

Hoofdtrainer Arne Slot van Feyenoord noemde het eerder 'heel betreurenswaardig' dat algemeen directeur Mark Koevermans werd bedreigd. "Ik ken Mark nog niet zo lang, maar ik heb wel al gemerkt dat hij dag en nacht aan het werk is."

"Dat wil niet zeggen dat je alles goed doet. Over functies zoals hij en ik uitvoeren, heeft heel de wereld een mening. Dat weet je, daar heeft niemand moeite mee. Maar dan moet het daar wel bij stoppen. Het mag niet zo zijn dat je in je thuissituatie wordt bedreigd. Dat is ongelooflijk vervelend, zoals ik het eerder ook ongelooflijk vervelend vond voor Steven Berghuis. Ik vind dit ontzettend betreurenswaardig. Mensen mogen een mening hebben over of iemand het goed of slecht doet, niet alleen in het voetbal, maar ook in de politiek. We moeten daarin echter wel een grens trekken."

Supporters van Feyenoord met een spandoek over Mark Koevermans tijdens de Nederlandse Eredivisie wedstrijd tussen Feyenoord en sc Heerenveen op 22 september Supporters van Feyenoord met een spandoek over Mark Koevermans tijdens de Nederlandse Eredivisie wedstrijd tussen Feyenoord en sc Heerenveen op 22 september

'Zal de club gaan missen'

Koevermans volgde twee jaar geleden officieel Jan de Jong op als algemeen directeur, nadat hij die functie al enige maanden op interimbasis had vervuld. Hij neemt met pijn in zijn hart afscheid.

"Maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega’s en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore