Voetbal

PEC Zwolle boekt tegen De Graafschap tweede zege van seizoen

26 oktober 2021 22:13 Aangepast: 26 oktober 2021 22:13

PEC Zwolle heeft De Graafschap verslagen. De nummer laatst van de Eredivisie deed dat tegen de Doetinchemse nummer 3 van de eerste divisie in de eerste ronde van de KNVB-beker. In Zwolle werd het 4-1 voor de thuisclub.

Yuta Nakayama opende vlak voor rust de score. Kort na rust werd het 2-0 dankzij Luka Adzic. Na de hervatting was Dean Huiberts goed voor de derde treffer. Joey Konings scoorde vervolgens voor De Graafschap. Leandro Fernandes bepaalde de eindstand op 4-1.

PEC Zwolle boekte het afgelopen weekeinde pas de eerste zege van het seizoen in de Eredivisie door thuis te winnen van Heracles Almelo (1-0).

Heracles overleefde de eerste bekerronde eveneens, met wat moeite. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het bij ASWH uit de tweede divisie 1-3. Na 86 minuten was het echter nog 1-1, waarna de amateur Peter Verhoeve in eigen doel schoot. Rai Vloet vergrootte vervolgens de voorsprong van de Eredivisieclub.

Heracles was ook door Vloet op voorsprong gekomen. Luuk Admiraal maakte gelijk voor de thuisclub.

Volendam, koploper in de eerste divisie, verloor thuis van Emmen (0-3). Rui Mendes (2) en Jasin-Amin Assehnoun maakten de doelpunten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore