Voetbal

Feyenoord verliest 17 miljoen euro in 'uitzonderlijk' jaar

26 oktober 2021 14:46

Feyenoord heeft het afgelopen seizoen afgesloten met een verlies van 17 miljoen euro. Volgens financieel directeur Pieter Smorenburg komt dat vooral door een negatief transferresultaat en door de coronacrisis. "Het was al met al een uitzonderlijk jaar met bijzonder moeilijke omstandigheden", zegt Smorenburg. "Corona heeft daar een duidelijk effect op gehad."

De omzet van Feyenoord in het boekjaar 2020-2021 bedroeg 61,8 miljoen euro. De kosten kwamen uit op bijna 66 miljoen. "Dat betekent een operationeel verlies van 4 miljoen euro. Daarnaast hebben we een verlies van 13 miljoen euro op transfers", aldus de financieel directeur.

Volgens Smorenburg bedroeg het omzetverlies als gevolg van de coronacrisis 26 miljoen euro. Feyenoord ving daarvan 24 miljoen euro op door overheidssteun en kostenbesparingen en doordat supporters en zakelijke relaties afzagen van restitutie voor alle gemiste thuiswedstrijden. Vrijwel het volledige vorige seizoen in de Eredivisie werd zonder publiek gespeeld.

Feyenoord moest vorig jaar al een verlies van 6,7 miljoen euro incasseren, na het seizoen 2018-2019 was dat 6 miljoen. Het eigen vermogen van de Rotterdamse club is door drie verliesgevende jaren op rij geslonken tot 1,6 miljoen euro.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore