Uitschakeling op EK

Ex-bondscoach De Boer: zonder rode kaart had Oranje gewonnen van Tsjechië

25 oktober 2021 19:56 Aangepast: 25 oktober 2021 20:27

Zonder de rode kaart voor Matthijs de Ligt in de achtste finale van het Europees kampioenschap tegen Tsjechië had het Nederlands elftal die wedstrijd gewonnen. Dat zei de na het duel ontslagen oud-bondscoach Frank de Boer bij Ziggo Sport. "Ik ben ervan overtuigd dat we de volgende ronde hadden gehaald als het bij elf tegen elf was gebleven."

"Het was zeker niet onze beste wedstrijd", aldus De Boer bij Ziggo Sport over de ontmoeting in Boedapest (0-2). "Toch kregen wij in de tweede helft de controle. We kregen ook twee goede kansen op de openingstreffer. We hadden op voorsprong moeten komen. Helaas lukte dat niet. Dan staan we ineens met een man minder. Toen ging het verkeerd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranje vliegt eruit: Tsjechië met 2-0 te sterk

Of De Boer zonder de betreffende rode kaart nog bondscoach was geweest, wilde hij niet zeggen. "Onze volgende tegenstander was niet een van de toplanden geweest. Dus er zouden kansen zijn geweest. Je weet niet hoe het dan was gelopen."

Louis van Gaal volgde De Boer na het EK op. Oranje leidt momenteel in de kwalificatiegroep voor de wereldtitelstrijd, die volgend jaar in Qatar wordt gespeeld.

Jonge talenten

De Boer verwacht niet dat het vertrek bij Oranje zijn afscheid als trainer betekent. "Ik wacht rustig af. Op dit moment heb ik het naar mijn zin met de dingen die ik doe. Maar komt er iets langs wat me aanspreekt dan ga ik daar zeker over nadenken. Daarbij zijn meerdere opties. Het leukste is natuurlijk gewoon op het veld werken met de spelers. Ik vind het ook leuk om met jonge talenten te werken. Maar ongetwijfeld komt er wel weer iets voorbij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore