Voetbal

Voetbalsters groepshoofd bij loting voor EK 2022 in Engeland

25 oktober 2021 13:36 Aangepast: 25 oktober 2021 13:47

De Nederlandse voetbalsters zitten donderdag bij de loting voor het EK van volgend jaar in Engeland in pot 1. Dat betekent dat Oranje als titelverdediger tot de vier groepshoofden behoort, samen met het gastland, Duitsland en Frankrijk. Aan het EK doen zestien landen mee.

Bij de loting, die donderdag in Manchester om 18.00 uur begint, worden de deelnemers over vier groepen verdeeld. De Engelse ploeg, die onder leiding staat van bondscoach Sarina Wiegman, gaat poule A aanvoeren.

Wiegman veroverde vier jaar geleden met de 'Leeuwinnen' de Europese titel op het EK in eigen land. De Nederlandse voetbalsters bereikten in 2019 ook de finale van het WK, waarin de Verenigde Staten te sterk bleken.

Oranje kan in de groepsfase van het EK worden gekoppeld aan Zweden, dat zilver pakte op de Olympische Spelen in Japan en achter Team USA tweede staat op de wereldranglijst. Nederland is de nummer 4 van de wereld. Zweden zit in pot 2, samen met Spanje, Noorwegen en Italië. Pot 3 bestaat uit Denemarken, België, Zwitserland en Oostenrijk, in pot 4 zitten IJsland, Rusland, Finland en Noord-Ierland.

Het EK voor vrouwen zou eigenlijk dit jaar al worden gehouden, maar werd uitgesteld naar 2022 omdat afgelopen zomer het vanwege de coronapandemie verschoven EK voor mannen werd gespeeld. De wedstrijden zijn in Brighton, Manchester, Milton Keynes, Rotherham, Sheffield, Southampton, Wigan en Londen. Stadion Old Trafford in Manchester huisvest op woensdag 6 juli de openingswedstrijd, de finale is op zondag 31 juli op Wembley in Londen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore