Voetbal

Salah bezorgt Liverpool 'klein hoofdstuk' in rijke geschiedenis

24 oktober 2021 22:23 Aangepast: 24 oktober 2021 22:23

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool kreeg naar eigen zeggen pas na de met 5-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Manchester United te horen dat zijn ploeg een historisch resultaat had geboekt. Volgens Mo Salah, de maker van drie doelpunten, waren de spelers zich echter al in de rust bewust van het feit dat ze iets bijzonders konden presteren.

"We zeiden in de kleedkamer tegen elkaar: we willen hier iets historisch neerzetten, we moeten zo doorgaan en proberen zoveel mogelijk te blijven scoren", aldus Salah, die aan het begin van de tweede helft de vijfde treffer voor zijn rekening nam. De Egyptenaar had daarvoor al de 0-3 en 0-4 gemaakt.

Manchester United had voor eigen publiek nog nooit met vijf doelpunten verschil verloren van rivaal Liverpool. Dat overkwam de 'Mancunians' eerder wel tegen stadgenoot City (in 2011) en Tottenham Hotspur (vorig jaar). Beide keren werd het 1-6.

Biertjes drinken

"Na de wedstrijd hoorde ik dat dit nog nooit was gebeurd in de historie van Liverpool", zei Klopp. "Deze groep wil eigen hoofdstukken schrijven in het grote, grote geschiedenisboek van deze club. Dit was weer een klein hoofdstuk. Hier gaan mensen in de toekomst nog vaak over praten, want zoiets gebeurt zelden, of beter gezegd: nooit. We kunnen op de terugweg wel wat biertjes drinken."

Salah heeft nu in tien officiële wedstrijden op rij voor Liverpool gescoord. De Egyptenaar is met tien goals topscorer van de Premier League.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore