Tientallen supporters

Koeman belaagd door fans na verlies 'Clásico', Barcelona veroordeelt 'minachting'

24 oktober 2021 22:10 Aangepast: 24 oktober 2021 22:28

FC Barcelona heeft het na de verloren 'Clásico' tegen Real Madrid (1-2) opgenomen voor trainer Ronald Koeman. De Nederlander werd bij het wegrijden bij Camp Nou opgehouden door enkele tientallen supporters, veelal jonge fans, die samendromden om de auto van Koeman en met hun mobiele telefoons opnames maakten.

Ze sloegen op de auto en één supporter ging zelfs op de motorkap liggen om een selfie te maken. Op beelden op de sociale media is te zien hoe Koeman langzaam door de groep heen rijdt.

'Gewelddadige en minachtende handelingen'

"FC Barcelona veroordeelt publiekelijk de gewelddadige en minachtende handelingen die onze trainer heeft meegemaakt bij het verlaten van Camp Nou", staat in een korte verklaring. "De club zal maatregelen nemen, zowel qua beveiliging als disciplinair, zodat zulke ongelukkige gebeurtenissen niet opnieuw kunnen gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koeman verliest met Barcelona de 'Clásico' tegen Real Madrid

Koeman verloor ook zijn derde Clásico als trainer van Barcelona. De 58-jarige Noord-Hollander, oud-speler van de Catalaanse club, staat al een tijdje onder druk vanwege de tegenvallende prestaties van zijn ploeg. Afgelopen week won Barcelona wel van Valencia (3-1) en in de Champions League van Dinamo Kiev (1-0).

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore