Eredivisie

Malacia schiet kwetsbaar Feyenoord naar winst in Friesland

24 oktober 2021 16:47 Aangepast: 24 oktober 2021 17:04

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur moeizaam gewonnen. Het duel op het Friese kunstgrasveld eindigde in 2-3

Trainer Arne Slot van Feyenoord benadrukte in de aanloop naar de uitwedstrijd nog dat zijn ploeg scherper moest gaan spelen, vooral in verdedigend opzicht. Toch kregen de Rotterdammers ook in Friesland weer twee doelpunten tegen. Voor de vierde opeenvolgende competitiewedstrijd moest Feyenoord minimaal twee treffers incasseren.

Trefzekere aanval

De aanhoudende defensieve kwetsbaarheid werd in Leeuwarden echter goed gecompenseerd door een trefzekere aanval.

Cambuur liet Feyenoord het spel maken, maar de Rotterdammers slaagden er niet in om openingen te vinden in de hechte Friese afweer. Het tempo was laag en bovendien leden de manschappen van Slot veel balverlies.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Feyenoord versterkt koppositie met zege tegen Union Berlin

Halverwege de eerste helft opende Sambissa verrassend de score voor de thuisclub. Hij speelde zich knap vrij en passeerde doelman Justin Bijlow met een bekeken schot (1-0). Amper twee minuten later was het alweer gelijk. Uit een voorzet van Marcus Pedersen kopte Bryan Linssen fraai raak (1-1).

Eerste doelpunt Aursnes

Op slag van rust kwam Feyenoord op voorsprong. Uit een snelle ingooi van Linssen bracht Guus Til de Noor Fredrik Aursnes in stelling. De middenvelder, ten koste van Alireza Jahanbakhsh in het basisteam, vond de verre hoek achter doelman Sonny Stevens: 1-2. Voor Aursnes was het zijn eerste treffer in de Eredivisie.

Na de pauze kwam Cambuur vlot langszij. Uit een scherpe counter speelde Jamie Jacobs op het juiste moment de meegekomen Sambissa aan, waarna de 25-jarige Gabonees doelman Bijlow opnieuw klopte met een doeltreffend schot: 2-2.

Diagonaal

Opnieuw sloeg Feyenoord snel terug, maar niet voordat Tom Boere namens Cambuur een grote schietkans had laten liggen. Tyrell Malacia kreeg alle ruimte om op te komen en diagonaal uit te halen: 2-3.

Daarna ging de thuisclub vol overgave op jacht naar een nieuwe gelijkmaker. Feyenoord kreeg kansen in de tegenstoot, maar Orkun Kökcü, Linssen en Luis Sinisterra verzuimden het duel te beslissen. Daardoor bleef Cambuur erin geloven, maar aan de derde competitienederlaag op rij viel uiteindelijk niet te ontkomen. Linssen miste diep in de extra tijd voor een verlaten doel nog een droomkans.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore