Voetbal

Go Ahead maakt met zege (1-2) einde aan feestvreugde Vitesse

24 oktober 2021 16:33 Aangepast: 24 oktober 2021 16:33

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie verrassend verloren. De Arnhemmers gingen in de Gelredome in de slotfase onderuit: 1-2.

Met die nederlaag kwam er een einde aan een periode van euforie. Vitesse won begin oktober eerst van Feyenoord (2-1), vorige week gevolgd door een zege bij rivaal NEC (0-1). Donderdag kwam daar nog eens een onverwachte winstpartij tegen Tottenham Hotspur in de Conference League bij (1-0).

Tegen de Engelse topploeg zat het stadion nog vol, zondag namen 'slechts' 12.783 mensen de moeite het duel met Go Ahead te bekijken. De supporters zagen dat Vitesse al snel een strafschop mocht nemen. Go Ahead-verdediger Jay Idzes maakte hands, zag scheidsrechter Dennis Higler na het bekijken van tv-beelden. Loïs Openda faalde in de 3e minuut niet vanaf de penaltystip.

Strafschop

Go Ahead bleef in het duel en kwam in de 53e minuut via Iñigo Córdoba langszij. De Spanjaard schoot de bal van dichtbij laag in de rechterhoek: 1-1. Het leek gelijk te blijven, totdat keeper Markus Schubert een overtreding maakte op Bas Kuipers. Luuk Brouwers benutte in de 91e minuut de toegekende strafschop: 1-2.

Vitesse is na tien speelronden zesde met 16 punten. Go Ahead heeft 13 punten en staat daarmee in de middenmoot.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore