Voetbal

Trainer Koeman kent het belang van Clásico

23 oktober 2021 15:16

Trainer Ronald Koeman hoopt dat FC Barcelona zondag in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid kan aantonen dat het op de goede weg is. Hij kan weer een beroep doen op Jordi Alba, die is hersteld van een enkelblessure. Ansu Fati lijkt ook klaar voor een basisplaats.

Barcelona won de laatste wedstrijden tegen Valencia (3-1) en Dinamo Kiev (1-0). Koeman is blij dat voorzitter Joan Laporta zijn vertrouwen in hem heeft uitgesproken. "Ik voel me gesteund, maar alles valt en staat met resultaten", beseft hij.

Barcelona heeft slechts 2 punten minder dan Real Madrid. "De eerste Clásico van het seizoen is niet beslissend", concludeerde Koeman. "Maar de trainer van Barcelona staat altijd onder druk als er een duel met Real Madrid aankomt. Ik weet hoe belangrijk deze wedstrijd is."

Fati kreeg woensdag tijdens het duel met Kiev in de Champions League rust. De aanvaller is pas net hersteld van een zware knieblessure. Koeman is voorzichtig met hem. "Ansu kan het niet alleen, maar hij is wel een aanvaller die voor ons het verschil kan maken", zei de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore