Voetbal

Voetbalsters Oranje nog zonder debutanten tegen Cyprus

22 oktober 2021 20:20

De Nederlandse voetbalsters treden vrijdagavond nog zonder debutanten aan in de derde WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Cyprus. Bondscoach Mark Parsons begint in Larnaca met zijn vertrouwde namen. De huidige selectie van Oranje telt liefst zeven vrouwen die nog niet voor de nationale ploeg in actie kwamen.

Beide landen speelden nog nooit tegen elkaar. Nederland staat na twee duels in groep C op 4 punten, evenveel als koploper Tsjechië dat een beter doelsaldo heeft. Oranje speelde gelijk tegen Tsjechië (1-1) en won met 2-0 van IJsland. Cyprus verloor zowel van Belarus (4-1) als van Tsjechië (8-0). Alleen de winnaar van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023.

De voorbereiding van Oranje op het duel in Larnaca verliep niet helemaal volgens plan. Parsons meldde zich pas donderdag bij zijn ploeg. De 35-jarige bondscoach had vertraging wegens een aangepast vluchtschema en problemen met zijn reisdocumenten. Hij ontbrak eerder deze week op de trainingen in Zeist, omdat hij nog verplichtingen had met zijn Amerikaanse club Portland Thorns. Assistent Jessica Torny nam zijn taken over.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore