Voetbal

Bondscoach Parsons na lange reis eindelijk op Cyprus bij Oranje

21 oktober 2021 16:58

Mark Parsons heeft zich donderdag bij de voetbalsters van het Nederlands elftal gevoegd. De 35-jarige Engelse bondscoach had vertraging wegens een aangepast vluchtschema en problemen met zijn reisdocumenten. "We hebben hem gevonden", valt te lezen op het twitterkanaal van de 'Leeuwinnen', die zelf sinds woensdag op Cyprus verblijven.

Parsons ontbrak begin deze week op de trainingen in Zeist, omdat hij nog verplichtingen had met zijn Amerikaanse club Portland Thorns. Assistent Jessica Torny leidt al de hele week de trainingen en doet donderdag in Larnaca ook de persconferentie, een dag voor het duel met Cyprus in de WK-kwalificatie.

Tot het einde van de Amerikaanse competitie, waarvan de play-offs tot eind november lopen, combineert Parsons zijn functie als bondscoach van de voetbalsters met zijn werk als clubtrainer bij Portland Thorns. De Engelsman gaat zich daarna volledig focussen op de 'Leeuwinnen'. Hij debuteerde vorige maand met een moeizaam gelijkspel tegen Tsjechië (1-1). De voetbalsters wonnen daarna in de kwalificatie voor het WK 2023 wel van IJsland (0-2).

Parsons eindigde met Portland Thorns in de reguliere competitie bovenaan.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore