Voetbal

Voetbalster Groenen: we weten ook zonder bondscoach wat te doen

21 oktober 2021 13:56

De Nederlandse voetbalsters werken zonder bondscoach Mark Parsons toe naar de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond tegen Cyprus, maar dat heeft volgens Jackie Groenen amper invloed op de voorbereiding. "Het is echt niet zo dat als één iemand wegvalt uit de staf wij niet meer weten of we naar links of naar rechts moeten gaan", zegt de middenveldster van Oranje vanuit Larnaca.

De duobaan van Parsons zorgt in de aanloop naar de derde wedstrijd in de WK-kwalificatie voor een vreemde situatie. De Engelsman werkt tot eind november ook als trainer van de Amerikaanse club Portland Thorns. Na de competitiewedstrijd van afgelopen zondag zou Parsons zo snel mogelijk naar Zeist komen, maar vanwege een aangepast vluchtschema en zoekgeraakte reisdocumenten is hij nog altijd niet aangesloten bij de groep.

"Persoonlijk vind ik het niet zo'n groot issue", zegt Groenen. "We zijn allemaal volwassen en verstandig genoeg om deze dagen zonder hem door te komen. De staf weet precies wat hij wil. Wij hebben Mark ook gesproken via Zoom; zowel als team als per linie. Tegenwoordig kan dat allemaal. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal in het leven, zowel in het voetbal als daar buiten. Dan is het een kwestie van aanpassen aan de situatie."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore