Excuses van Feyenoord

Clubleiding van Union Berlin aangevallen door Feyenoord-hooligans in Rotterdamse bar

21 oktober 2021 10:13 Aangepast: 21 oktober 2021 11:24
Voorzitter Dirk Zingler van Union Berlin, rechts het terras na het incident. Beeld © ANP/ Union Berlin

Een delegatie van de Duitse voetbalclub 1. FC Union Berlin is gisteravond het doelwit geweest van een aanval van zo'n twintig Feyenoord-hooligans in een bar in Rotterdam. Dat meldt de politie.

Onder anderen voorzitter Dirk Zingler en directielid Oskar Kosche behoorden tot de groep van 25 personen die op het terras van restaurant De Huismeester werden bekogeld met stoelen en andere voorwerpen. Union Berlin speelt donderdagavond in De Kuip tegen Feyenoord.

Naar ziekenhuis

Een vrouw van de Duitse delegatie moest met verwondingen aan haar hoofd naar het ziekenhuis. De politie heeft één persoon kunnen arresteren, een 25-jarige Rotterdammer.

Union Berlin heeft zo'n 2500 supporters meegenomen naar Rotterdam. De aftrap van het duel in de Conference League is om 18.45 uur.

'Niet zo netjes, Feyenoord-supporters'

Restaurant De Huismeester heeft een video op Facebook gedeeld waarop te zien is hoe de belagers met spullen gooien en daarna wegrennen. In het filmpje staat de tekst: "Hey @feyenoord supporters! We houden allemaal zo van die club hè! Maar een terras slopen in jullie eigen bloedmooie stadje is niet zo netjes toch?!

In een reactie op de website keurt Feyenoord de aanval met harde woorden af, maar zegt erbij dat het wel 'buiten haar invloedsfeer' was: "Feyenoord hoopt dat de daders gevonden worden en bestraft worden voor dit stuitende geval van openbare geweldpleging en hoewel buiten haar invloedssfeer biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim 20 arrestaties na rellen bij NEC - Vitesse: 'Heel veel geweld gebruikt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore