Voetbal

Coach Koeman: deze zege houdt ons in leven in Champions League

21 oktober 2021 00:00

Met het kleinst mogelijke verschil versloeg FC Barcelona in de Champions League Dinamo Kiev (1-0). Coach Ronald Koeman stelde vast dat de zege de club 'in leven' houdt in de Champions League en dat alles nog altijd mogelijk is. "We hadden de wedstrijd wel beter moeten afmaken dan we hebben gedaan", vond de trainer.

Het doel was om te winnen van Dinamo en dat is gelukt, zei Koeman. "Maar we kunnen het ons niet permitteren om zo veel kansen te missen. We verliezen onszelf in de aanval, de aanvallers moeten elkaar beter begrijpen." De Catalanen misten in de eerste helft kansen via onder anderen Sergiño Dest en Luuk de Jong. "We speelden zeker niet op ons best, anders hadden we met minstens drie doelpunten verschil gewonnen."

De zege is wel een opsteker voor Koeman die zich nu kan gaan opmaken voor de Clásico tegen Real Madrid van aanstaande zondag. "Je richten op een Clásico is altijd makkelijker na een overwinning dan na een nederlaag", zei hij. Ook matchwinner Gerard Piqué beaamde dat. "Dit soort resultaten helpen ons omdat we er vertrouwen van opdoen, zeker in de aanloop naar zo'n belangrijke wedstrijd."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore