Voetbal

Club Brugge en City reageren geschokt op nieuws over aanval fan

20 oktober 2021 13:56

Club Brugge heeft in een officiële mededeling geschokt gereageerd op de agressie in de richting van een supporter van Manchester City, na de Champions Leaguewedstrijd van dinsdagavond in Brugge. Een 63-jarige man werd aangevallen op een parkeerplaats en verkeert in levensgevaar. Vijf personen zijn inmiddels opgepakt.

"Club Brugge nam met afschuw kennis van de gebeurtenissen op de snelwegparking op de E40 in Drongen, waar een supporter van Manchester City, die eerder te gast was in het Jan Breydelstadion, werd aangevallen", luidt het.

"Club Brugge keurt al het criminele gedrag ten zeerste af, zowel binnen als buiten het stadion en stelt verdraagzaamheid voorop. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de Manchester City-supporter."

Ook Manchester City laat in een verklaring op de teamwebsite weten "geschokt en bedroefd" te zijn door het nieuws over de aanval op een van de fans. "We werken momenteel samen met onze collega's bij Club Brugge en met de Belgische politiediensten en die van Greater Manchester om meer informatie te verkrijgen. Onze gedachten en beste wensen gaan uit naar de familie en vrienden van de in België verblijvende supporter, die in het ziekenhuis is opgenomen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore