Voetbal

Ajax maakt indruk op trainer Rose van Dortmund

20 oktober 2021 01:04

Trainer Marco Rose kreeg vlak na de nederlaag van zijn Borussia Dortmund tegen Ajax (4-0) de vraag wat voor een gevoel hij had overgehouden aan een avondje voetballen in de Johan Cruijff ArenA. "Das war scheisse", luidde zijn korte antwoord.

"We begonnen nog wel aardig", zei de coach van de nummer 2 van de Bundesliga. "Maar dan komen we op achterstand en wordt het ook snel 2-0", doelde hij op een eigen doelpunt van Marco Reus en een treffer van Daley Blind. "En Ajax kreeg nog veel meer kansen. In de rust dachten we dat er misschien nog wel wat mogelijk was. Maar dan wordt het 3-0. Ajax speelde met zoveel plezier. Er hing voor hen ook een fantastische sfeer in het stadion. Bij ons werden de benen steeds zwaarder en uiteindelijk wordt het dan 4-0."

"We wisten dat Ajax goed is", zei Rose. "Maar ze zijn echt goed. We hebben wel een paar kansen gehad. Maar hun doelman was ook erg goed", zei hij over Remko Pasveer. "Ajax combineerde zo goed en legde zoveel agressie in de duels. We moeten hier snel van leren. Want over twee weken spelen we weer tegen elkaar. Maar dan in ons stadion."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore