Bekijk reacties

Van 'fantastisch' tot 'geweldig': spelers en trainer over zege Ajax

20 oktober 2021 00:28 Aangepast: 20 oktober 2021 00:37
Uitgelaten reacties op het veld om de 4-0 winst te vieren. Beeld © ANP

De zege van Ajax op Borussia Dortmund (4-0) in de Johan Cruijff Arena zorgt voor trotse reacties van spelers en de trainer. Ajax-aanvaller Steven Berghuis was 'onder de indruk van het spel van zijn ploeg', doelman Remko Pasveer sprak van een 'topavond met een geweldige sfeer'.

Ajax maakte gisteravond in de Arena gehakt van de Duitse tegenstander. Trainer Erik ten Hag noemde de partij 'misschien wel de beste wedstrijd onder zijn leiding'. "Al kan ik me ook nog een wedstrijd in Madrid herinneren", doelde hij op een memorabele zege op Real (1-4). "Maar veel beter dan vanavond hebben we niet vaak gespeeld denk ik."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wervelend Ajax maakt in Arena gehakt van Borussia Dortmund

'Fantastische uitvoering'

"Het was een fantastische uitvoering in een geweldige ambiance", zei Ten Hag. "We hebben als ploeg en staf genoten. En het publiek ook. We hebben er met z'n allen een groot feest gemaakt. Het publiek was de grote winnaar. Ook omdat Borussia Dortmund ook wilde aanvallen", vervolgde Ten Hag:

Daley Blind beste speler

Daley Blind vond het leuk dat hij na de overtuigende zege werd uitgeroepen tot beste speler. "Ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde, maar ik was niet de enige", zei de international. "Het is een lastige keuze voor de mensen die dat moeten bepalen, ik heb vanavond een beetje medelijden met ze. Maar ik ben blij dat ik het ben geworden."

"Pasveer was fantastisch met een paar reddingen, Tadic was geweldig", vervolgde Blind. "Haller maakte weer een doelpunt, Antony ook. Dit was een wedstrijd op een heel hoog niveau. Dat is niet niks, denk ik. Op dit niveau kunnen we tot grote hoogte stijgen. Dat gaat niet vanzelf, we werken er keihard voor", vertelde Blind aan RTL:

Uitblinkende doelman

De uitblinkende doelman Remko Pasveer sprak van een 'topavond' in de Johan Cruijff ArenA. "Met een geweldige sfeer", zei hij glunderend. "We hebben vier goals gemaakt en we hebben de nul gehouden. Ik denk dat je je als supporter van Ajax niet meer kan wensen. Het was ook voor mij één van de mooiste wedstrijden uit mijn carrière."

Pasveer maakte vooral indruk met drie knappe reddingen op schoten van de gevreesde spits Erling Haaland. Daarmee is de 37-jarige routinier de eerste doelman in de Champions League die de veel scorende Noor op deze manier drie keer de baas bleef. "Dat zegt genoeg toch"?, zei Pasveer met een grote grijns:

Berghuis 'onder de indruk'

Ajax-aanvaller Steven Berghuis was 'onder de indruk van het spel van zijn ploeg'. "De eerste helft waren we heel goed aan de bal. We hadden veel diepte in ons spel en creëerden veel kansen", zei hij. "Daarnaast verloren we de bal ook niet snel. Ja, ik denk dat we heel goed speelden."

Trainer Erik ten Hag moest vooraf de keuze maken tussen Davy Klaassen en Berghuis. Berghuis maakte zijn uitverkiezing waar. "Ik voelde dat ik er lekker in zat vanavond. Het is lekker als je dit kunt leveren op dit podium", vertelde hij:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore