Voetbal

Directeur NEC houdt rekening met gesloten Goffert tot januari

19 oktober 2021 17:34 Aangepast: 19 oktober 2021 18:42
De tribune stortte in toen supporters van Vitesse begonnen te springen. Beeld © ANP

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC denkt dat zijn club pas in het nieuwe jaar weer in De Goffert kan voetballen. Gisteren werd bekend dat het stadion voorlopig dichtblijft nadat zondag een deel van de tribune met bezoekende supporters instortte. Daarbij vielen geen gewonden, wat mede te danken was aan een container die de tribune opving.

"Ik denk, maar dat is mijn persoonlijke mening, dat we er zeker aan moeten denken dat het stadion tot en met december dichtblijft", aldus Van Schaik in een boodschap gericht aan de fans van NEC.

"Dat betekent dat we vier thuiswedstrijden elders moeten spelen. De optie tot wedstrijden uitstellen is er niet, we hebben niet zoveel tijd." 

'Wonder'

Hossende Vitesse-supporters zakten afgelopen zondag een stuk naar beneden in het Goffert-stadion, maar een container die precies onder het uitvak stond, brak de val.

Volgens van Schaik is het een ''godswonder dat niemand ook maar een schram heeft'', zegt hier in deze video:

Alternatieve stadions

NEC speelt zondag 31 oktober tegen FC Groningen. De andere drie thuiswedstrijden tot de winterstop zijn tegen sc Heerenveen (6 november), SC Cambuur (26 november) en PSV (12 december).

De Nijmegenaren weten nog niet waar ze die duels gaan voetballen. Van Schaik: "We zijn gisteren direct aan de slag gegaan om naar alternatieve locaties te kijken. We hebben een prioriteitenlijst gemaakt. Het is belangrijk dat het goed te doen is voor de supporters om bij dat stadion te komen. Hopelijk kunnen we terecht in een stadion met gras en als het moet dan kunstgras. Al die afwegingen zijn we aan het maken."

Ruim twee jaar geleden stortte een deel van het dak van het stadion van AZ in. De Alkmaarders speelden daarna lange tijd de thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ingenieursbureau gaat veiligheid Goffertstadion onderzoeken na instorten tribune

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore