'Verkeerd beoordeeld'

Directeur NEC: spandoek met 'Pure Haat' valt ons kwalijk te nemen

19 oktober 2021 17:07 Aangepast: 19 oktober 2021 17:40

NEC had niet moeten toestaan dat zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een groot spandoek met daarop de tekst 'Pure Haat' werd opgehangen in stadion De Goffert. Dat zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in een boodschap voor de fans van de Nijmeegse club.

"Er is maar één partij die dat kwalijk te nemen valt en dat zijn wij als club en ik als directeur", aldus Van Schaik. "Intern hebben wij, achteraf gezien, een inschattingsfout gemaakt. Wij hebben het verkeerd beoordeeld, beoordeeld op basis van het verleden. Dat hadden we anders moeten doen. Sorry hiervoor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim 20 arrestaties na rellen bij NEC - Vitesse: 'Heel veel geweld gebruikt'

Van Schaik ging ook in op het gooien van plastic bekers met bier naar de spelers. "Dat is een nationaal fenomeen aan het worden. Lange tijd hadden we dat niet hier in Nijmegen, nu wel. Ik hoop dat we er van geleerd hebben. We moeten dat laten. Ik ga je vertellen dat daar straks enorme straffen op komen te staan, dus doe het niet."

Tribune ingestort

Na afloop van het duel stortte een deel van de tribune van het vak met Vitesse-supporters in. Dankzij een container, die de tribune en fans opving, vielen er geen gewonden. Buiten het stadion liep het flink uit de hand met rellen.

"Het merendeel van die mensen kunnen en mogen zich geen NEC-supporter noemen", vindt Van Schaik. "Zij hebben onze club in een heel verkeerd daglicht gezet. Het merendeel, denken wij, kwam niet eens uit het stadion. Dat hebben wij ook tegen de politie gezegd. Ik hoop dat we heel veel mensen, samen met de politie, kunnen pakken. Zij mogen nooit meer in De Goffert komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore